AROMATHERAPIE

Kom in balans met etherische oliën

Doorheen een lange zoektocht in mijn leven kom ik steeds weer tot dezelfde vaststelling: de natuur is een wonder! en speelt een grote rol in ons leven.

Alleen zijn wij dit vergeten. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat bloemen en planten groeien, dat er een lente, zomer, herfst en winter is. Het speelt zich allemaal af voor onze ogen, maar toch staat er niemand stil bij de wetten van de natuur, de energie die hiermee gepaard gaat, de wijsheid die hierachter schuilt? Wie van ons merkt er dat onze gezondheid samenhangt met de wetten van de natuur? Alles wordt ons getoond, helaas hebben we niet meer geleerd van met onze ogen te kijken, we zien alleen datgene wat we willen zien.

De hele dag ruiken we allerlei verschillende geuren en iedere geur vertelt ons een eigen verhaal: sommige verfrissen ons, andere ontspannen. De ene geur maakt ons blij, een andere geur herinnert ons aan het verleden…

Geuren brengen ons direct bij ons gevoel en onze emoties.

OVER DE TERM "AROMATHERAPIE"

De term “aromatherapie” is in het jaar 1928 voor het eerst gebruikt door een Franse scheikundige uit een bekende parfumeur familie. Parfumeur Gattefossé brandde zich op een dag ernstig aan zijn hand. Hij was op dit moment bezig met het samenstellen van een nieuw parfum en instinctief stak hij zijn verbrande hand in een kom met lavendelwater die op tafel stond. Daardoor ontdekte hij dat lavendel enorm hielp bij het herstel van brandwonden. Hij hield er zelfs geen litteken aan over! Gattefossé was hiervan zo onder de indruk, dat het hem aanspoorde om verder onderzoek te doen naar de geneeskrachtige werking van de oliën van planten. De officiële term Aromatherapie was geboren!

HOE WERKT AROMATHERAPIE?

Aromatherapie schrijft een geneeskrachtige werking toe aan een groot aantal etherische oliën. Iedere olie heeft namelijk een bepaalde heilzame vibratie en deze vibratie helpt de mens om zijn innerlijke disbalans te corrigeren. De werking van deze vibrerende energie is gebaseerd op een hermetische wet dat het gelijke het gelijke aantrekt.

Net als in de natuur hebben ook wij ons eigen energieveld en in ons lichaam lopen allerlei energiekanalen. We noemen dit de levenskracht lijnen. Een andere benaming zijn de energiemeridianen. Deze kunnen door stress of ziekte geblokkeerd raken. Een etherische olie met de juiste vibratie kan deze blokkade terug opheffen. Hierdoor zal de energie terug vrij stromen en herstelt onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een regelmatige behandeling met etherische oliën draagt bij tot een opvallende verbetering van de algehele gezondheid en het welzijn.

HOE WORDT AROMATHERAPIE TOEGEPAST?

De etherische oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. De meest bekende zijn verstuiven en verdampen, massage, in bad of douche.

Aromatherapie kan worden gebruikt als aanvulling bij de moderne geneeskunde. Alhoewel aromatherapie schitterend is, een garantie voor een goede gezondheid is zij niet. De garantie bij uitstek is gezond leven: gezonde voeding, voldoende rust, goed in je vel zitten, een leuke job, af en toe een lach en een traan… Je kan er heel wat kwaaltjes mee genezen maar ze kan niet alle problemen oplossen!

Ontdek ook bachbloesemtherapie

Ontdek ook bachbloesemtherapie

Ontdek ook bachbloesem-therapie

HEB JE VRAGEN OF WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

12 + 8 =