Bachbloesemtherapie

Genezen met de kracht van bloesems

Laten we op zoek gaan naar wat ons het meeste in het leven aantrekt en datgene ook daadwerkelijk gaan doen. Laat dat dan zo’n eenheid met onszelf worden dat het even natuurlijk is als ademhalen; even natuurlijk als het voor de bij is om honing te verzamelen, en voor de boom om zijn bladeren te laten vallen in de herfst en nieuwe bladeren te produceren in de lente. Als we de natuur bestuderen, zien we dat ieder schepsel, iedere vogel, boom of bloem zijn of haar eigen rol heeft te spelen, zijn of haar eigen en bijzondere bezigheid heeft waarmee het hele universum wordt verrijkt.’ Edward Bach
Angst, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, piekeren, slaapproblemen, stress…

Zo’n zeventig jaar geleden ontdekte Dr. Edward Bach, een regulier arts en homeopaat, dat bepaalde bloesems kunnen helpen dergelijke emotionele problemen te behandelen. Hij was er zich van bewust dat persoonlijkheid en de houding van mensen van grote invloed is op de gezondheid. Volgens Edward Bach had gezondheid ook alles te maken met in harmonie leven met de ziel.

Evenwicht

Bachbloesems werken in op het emotionele en psychische aspect van de mens. Ze worden dus niet gegeven op basis van lichamelijke klachten. Er wordt gewerkt met de energie van bloesems die op een zachte manier inwerken op de emoties en karaktertrekken. Als een mens in evenwicht is, hoeft hij niet meer ziek te worden. Word je dan toch ziek, kun je veel oplossen door aan de onderliggende emoties te werken. Het is in de eerste plaats een therapie om aan jezelf te werken.

Voor iedereen toegankelijk

Deze therapie is toegankelijk voor iedereen, van piepjong tot hoogbejaard. De bachbloesems zijn 100% natuurlijk en totaal onschadelijk. Ze zijn ook eenvoudig in gebruik. Bachbloesems brengen iemand terug in zijn kracht. Lariks kan helpen bij een minderwaardigheidsgevoel, Reuzenbalsemien kan helpen bij stress en ongeduld om te kalmeren en minder opgejaagd door het leven te gaan.

38 bloesemtincturen

Bach ontwikkelde 38 bloesemtincturen die kunnen helpen om onze emoties in balans te houden. Hij bracht deze onder in 7 hoofdcategorieën: angst, onzekerheid, onvoldoende belangstelling voor het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid voor invloeden en ideeën van buitenaf, moedeloosheid en wanhoop en overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Daarnaast ontwikkelde hij de Rescue Remedy of Eerste Hulpremedie  die een combinatie bevat van vijf krachtige bloemenremedies. Deze brengt kalmte, moed en daadkracht en is daarom bijzonder weldadig in crisis- of noodsituaties zoals bv bij een ongeval, ingrijpende gebeurtenissen, plotse hevige pijn. Ze werkt ook preventief bij examens, een sollicitatie, een bezoek aan de tandarts, een operatie.

Bachbloesems kunnen bijdragen tot een gelukkiger en kwalitatiever leven.

Zijn we daar niet allen naar op zoek?

Ontdek ook aromatherapie

Ontdek ook AROMAtherapie

HEB JE VRAGEN OF WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

13 + 10 =